Sal A336 Bild (Falun)

Laddar spelare
Chat

  Logga in

  För att aktivt kunna delta i chatten med andra åhörare samt ställa frågor till läraren så måste du logga in. Du hittar knapp för inloggning när du är inne på spelarsidan. Väljer du att delta som gäst, utan att logga in, kan du titta och lyssna på föreläsningen, men du kan inte delta i chatten eller ställa frågor. Skulle du ångra dig under föreläsningens gång kan du alltid logga in senare.

  Gränssnitt

  Gränssnittet anpassar sig till den storlek på skärm som du har och fungerar både på dator, surfplatta och mobiltelefon.

  Spelaren

  I spelaren kan du se föreläsaren eller det material som föreläsaren väljer att visa, till exempel en PowerPoint-presentation eller en webbsida.

  Chattfönster

  I chattfönstret syns det som skrivs mellan åhörare. Här syns också en del statusmeddelanden t ex när läraren finns tillgänglig för att ta emot frågor, paus i sändning osv.

  Deltagarlistan

  Här ser du vilka som deltar i chatten. Om en gäst har angivit ett namn så är det gästnamnet som står i listan. Håll musen över namnet för att se om det är en gäst. Det framgår också om det finns ytterligare gäster som inte angett något namn.

  Ställa frågor till läraren/de andra åhörarna under föreläsningen

  När läraren har startat en sändning så kan du som inloggad åhörare skriva en fråga eller kommentar och rikta den till ”Endast åhörarna”, ”Endast läraren” eller ”Läraren och åhörarna”. Om du väljer ”Endast läraren” så dyker frågan/kommentaren upp på lärarens kontrollpanel och besvaras muntligen i sändning. Om du har valt något av alternativen där åhörarna ingår så syns frågan i chattfönstret.


  Support

  Om du behöver hjälp med videochatten så kan du kontakta supporten på telefon 023-77 88 88, knappval 2, sända ett mail till support@du.se, eller komma in i vårt Supportcafé i Connect.

  Du måste logga in!

  Det här rummet är inte för gäster

  Logga in för att delta i chatten